12 redenen waarom je niet moet besparen op je bruidsfotograaf

Je bent druk bezig met het plannen van jouw ultieme trouwdag. De perfecte locatie, een geweldige jurk, de lekkerste hapjes en drankjes en natuurlijk de beste band of DJ. Maar dan ga je de kosten optellen. En mits je een miljonair bent, zal je keuzes moeten maken. We adviseren dan ook op basis van jullie prioriteiten je budget te verdelen. Maar één van die topprioriteiten zou een trouwfotograaf moeten zijn! Een goede trouwfotograaf maakt tijdloze foto’s van jullie mooie dag zodat je over 10 jaar nog na kan genieten. Daarom hebben we voor jullie 12 redenen gevonden waarom je niet moet besparen op je trouwfotograaf.

Vaak is het de eerste vraag die wij als bruidsfotograaf krijgen: wat is jullie prijs. We merken dat de meeste mensen op zoek zijn naar een prijsindicatie en een goede goedkope fotograaf. In de meeste gevallen geldt “goedkoop is duurkoop”. Hoe zonde zou het zijn om te besparen op je trouwfotograaf om vervolgens foto’s te ontvangen die jouw dag totaal anders laten zien dan dat je ze beleefd hebt? Een goede trouwfotograaf zal dan ook een redelijk deel van je budget opslokken, maar daar krijg je dan ook wel echt een stukje kwaliteit voor terug.

Vergeet niet dat een fotograaf niet alleen maar aanwezig is op jouw dag en dan klaar is! Er komt nog veel meer bij kijken: voorbereiding, locaties bekijken, betrouwbare apparatuur aanschaffen, de investering in cursussen en uren tijd om daadwerkelijk trouwfotograaf te worden en dan nog natuurlijk het nabewerken en selecteren van duizenden foto’s.

Het is erg verleidelijk om je nichtje te vragen die leuke foto’s kan maken of je oom die druk is met landschaps- en natuurfoto’s. Maar trouwfotografie is een echte kunst en een echt vak! Wil je tijdloze foto’s waar je over 10 jaar nog van kan genieten? Dan is ons advies om te investeren in een professionele trouwfotograaf.

1. Herinneringen zijn onbetaalbaar

Dit is natuurlijk het meest gegeven antwoord en daardoor behoorlijk cliché. Maar dat maakt het niet minder waar! Over 50 jaar wil je nog steeds met je partner op de bank kunnen nagenieten van jullie trouwfoto’s. Het zijn je enige tastbare herinneringen van jullie fantastische dag.

2. Je betaalt voor professionaliteit

Een goede trouwfotograaf zorgt dat hij foto’s maakt die aansluiten bij jullie wensen en kan ook aangeven of hij of zij past bij wat je voor ogen hebt. Professionele fotografen specialiseren zich vaak in een bepaalde stijl en weten daarom als geen ander of ze kunnen realiseren wat jullie willen. Kies dus een fotograaf die past in je stijl. Daarnaast weet een professionele fotograaf alles over licht, de juiste hoeken en op welk moment hij waar moet zijn om alle mooie momenten van de dag vast te leggen. Een goede fotograaf zorgt er ook voor dat jullie je op je gemak voelen voor de camera om zo de mooiste foto’s te maken.

3. Ervaring is belangrijk

Een goede trouwfotograaf heeft ervaring met het vastleggen van bruiloften en weet daarom dus precies welke momenten hij moet vastleggen. Doordat de fotograaf weet wannéér hij foto’s moet maken, legt hij alle mooie blikken, emotionele momenten en liefdevolle gebaren vast op foto. Daarom hoef je niet steeds te poseren en kan je gewoon van je dag genieten. Met als resultaat een galerij vol met pure en echte foto’s vol emotie en liefde. Precies zoals jullie zijn.

4. Een goede fotograaf laat je ontspannen

Ondanks dat je de meest fantastische jurk aanhebt of een prachtig pak, of je nu uren in de make-up hebt gezeten of niet… De meesten van ons vinden voor de camera staan nou niet bepaald fantastisch. Een goede fotograaf zorgt ervoor dat jullie kunnen ontspannen gedurende dag, waardoor je ook comfortabel en zorgeloos op de foto staat.

5. Zelfs de kleine dingen worden gezien

Een goede fotograaf zorgt ervoor dat, terwijl jullie lekker aan het genieten zijn van alles, je vrienden, familie en de locatie(s) worden vastgelegd. Zoals de momenten waar je niet bij was, maar ook die mooie details die de aankleding van een plek afmaken. Een goede fotograaf kijkt op een heel andere manier naar de dag dan jij en zal creatief mee kunnen denken. Zo maken ze gave foto’s waarvan je achteraf verbaasd zal zijn dat hij of zij deze heeft weten vast te leggen.

6. Je bespaart tijd!

Op je bruiloft heb je vaak een redelijk drukke planning. Je wilt eigenlijk genieten van al je vrienden en familie, maar je moet ook nog foto’s maken. Een goede fotograaf zorgt voor mooie foto’s gedurende de dag. Door zijn kennis en ervaring hoeft een fotoshoot dan ook geen 3 uur te duren. Op deze manier bespaar je tijd en kun je vaak snel terug naar je gasten!

7. Come prepared!

Een goede voorbereiding is het halve werk. Een professionele trouwfotograaf zal regelmatig contact met je hebben voor de bruiloft. Dit zodat hij of zij precies weet wat jij belangrijk vindt om op de foto te hebben of welke mensen echt niet mogen ontbreken in de fotogalerij. Heb je toevallig een fotograaf die uit de buurt (van de trouwlocatie) komt? Vraag hem of haar dan zeker om tips voor fotolocaties. Wellicht hebben ze nog ideeën die je zelf niet bedacht had.

8. Sfeervolle en tijdloze foto’s

Je hebt een kapitaal uitgegeven aan je trouwdag en alles is tot in de puntjes afgewerkt zoals jullie dat zouden willen. Dan wil je natuurlijk ook dat je foto’s de sfeer van jullie dag weergeven. Een goede fotograaf weet een goede balans te vinden tussen foto’s van jullie en je gasten maar ook van de decoratie, de jurk, de bruidstaart en natuurlijk alle mooie momenten zoals het ja-woord of de first dance. Als je over 20 jaar je foto’s weer bekijkt, wil je weer meegenomen worden naar het gevoel van die dag. Oftewel: sfeervolle en tijdloze foto’s. Trust us: dat is een vak apart.

9. Goedkoop is duurkoop

Zoals met zoveel: je betaalt voor kwaliteit. Fotograaf zijn is een echte kunst en niet iedereen kan die geweldige foto’s nemen. Zeker op een dag waar zoveel moois gebeurt als op een trouwdag, wil je kunnen vertrouwen dat je fotograaf alles perfect vast weet te leggen. Foto’s van je bruiloft waarvan je denkt: ‘wauw! Die lijken wel uit een magazine te komen’. Dat willen we toch allemaal?

10. Je trouwfoto’s zijn niet alleen voor jezelf!

Jullie zullen niet de enige zijn die nog plezier beleven aan jullie trouwfoto’s. Wat dacht je van je ouders? Je close friends, broers en zussen? Of de mensen die niet aanwezig kunnen zijn op jullie trouwdag. Zeker nu met corona kunnen deze foto’s van onschatbare waarde zijn om zo iedereen mee te laten genieten van jullie liefde.

11. Het is een investering

Trouwfoto’s zijn een investering die je op verschillende manieren kan gebruiken. Zo kun je albums laten maken voor een mooie en tastbare herinnering. Of je kunt foto’s laten printen op canvas of aluminium voor aan de muur. Zo heb je elke dag plezier van je trouwfoto’s. Daarnaast kun je ze natuurlijk ook nog gebruiken voor de bedankjes voor iedereen die aanwezig was!

12. Albums: kwaliteit en tijdbesparing

Via een professionele trouwfotograaf kun je vaak ook een album (laten) bestellen. Een goede trouwfotograaf werkt samen met een professioneel fotolab om zo de mooiste afdrukken te realiseren. Het verschil tussen een professionele afdruk en een Hema of een Albelli fotoalbum is gigantisch. Om pas echt te realiseren wat voor kwaliteitsverschil dat is, adviseren wij om een voorbeeld te vragen bij je fotograaf. De belangrijkste voordelen zijn:

  • Kleurovereenkomst. Tegenwoordig is ieder scherm anders en dat zorgt voor verschil in kleuren. Een goede fotograaf heeft zijn scherm gekalibreerd naar het kleurspectrum waarin het fotolab afdrukt, zodat de afdrukken overeenkomen met hoe de fotograaf het bewerkt en bedoeld heeft.
  • Langdurige kwaliteit. De albums en afdrukken van een goed fotolab doorstaan de test der tijd. Ze zullen niet verkleuren over de jaren.
  • Tijdsbesparing. Het selecteren en ontwerpen van een mooi trouwalbum die het verhaal van je dag vertelt, is een tijdrovende klus. Hoe fijn is het om je hier niet druk over te hoeven maken? Een goede fotograaf zal het proces van je overnemen en het vervolgens aan je voorleggen voor feedback. Zo heb je ook zelf nog een aandeel erin en kun jij de puntjes op de i zetten.

Hopelijk hebben we je overtuigd om niet zomaar te besparen op je trouwfotograaf. Ben je ondertussen benieuwd geworden naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Dan horen we graag van je, via onderstaand contactformulier! Vertel ons over jouw trouwdag en we denken met jullie mee om dit zo mooi mogelijk vast te leggen!

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram