Trouwen tussen de bloesem: je bruiloft in de lente

Een tijdje terug blogden we al over een herfstbruiloft (nog niet gelezen? Tips voor een romantische herfstbruiloft), maar vandaag bloggen we over een bruiloft in de lente! 

Wat is het eerste waar je aan denkt bij de lente? Voor mij is dat de wit-roze bloesem! Je kunt hier veel mee in je foto’s: wat dacht je van jullie loveshoot in een boomgaard?

Gooien met bloesem

Meestal worden jullie als bruidspaar bekogeld met rijst, vliegen de bubbels van de bellenblaas je om de oren of fladdert de confetti naar beneden, maar je kunt in de lente ook (kersen) bloesem uitdelen aan je gasten. Het voordeel van bloesem is dat het kleine en subtiele blaadjes zijn: dus geen rijst in je ogen, neus of ondergoed vinden, geen vlekken in je (dure!) kleding krijgen van de bellenblaas en ook geen vervuiling door de (vaak plastic) confetti. Win-win situatie toch?

Je boeket

In je boeket kun je gebruik maken van tulpen en narcissen. In mei en juni zijn er ook mooie pioenrozen en ranonkels te verkrijgen. Door het combineren van deze bloemen kun je een bonte kleurcombinatie maken: super tof als je de themakleuren van de bruiloft hier ook op kunt aanpassen! Maar met deze lentebloemen kun je ook een rustigere combinatie maken: zachtroze en wit bijvoorbeeld. In de lente bloeien de Lelietjes van Dalen ook, die maken je boeket helemaal af! En zelfs als je de bloemetjes heel minimalistisch gebruikt in de corsages is het super stylish!

Het weer

Net zoals de herfst is de lente een tussenseizoen: vaak net niet te warm, maar ook niet te koud. De afgelopen twee jaar waren de lentes superzacht en zonovergoten, dus wie weet is er een nieuwe trend ingezet en wordt het de aankomende jaren ook weer heel mooi! Mooi weer betekent natuurlijk buiten trouwen! Maar je wil vast ook nog wel een slag om de arm houden en zowel een binnen als buiten locatie tot je beschikking hebben voor als het tóch slecht weer is.

Het merendeel van de trouwlocaties heeft een optie voor binnen en buiten. In een voorgaand blog schreven we over vijf toplocaties waar toevallig de ceremonie zowel binnen- en buiten als buiten plaats kan vinden. Had je die blog al gelezen? Anders kun je ‘m hier vinden: Top 5 trouwlocaties in de omgeving van Tilburg

Als het weer het nou toe laat, kun je bijvoorbeeld bij Meneer van Eijck in Oisterwijk in het bos trouwen! Geen zorgen, ze hebben ook een binnenlocatie.

Tips bij slecht(er) lenteweer:

- Als je buiten wil trouwen, zorg dan voor kleedjes voor je gasten. De wind kan in de lente nog best fris zijn.

- Een tent voor over de ceremonielocatie huren kan ook heel handig zijn. Regen of geen regen, dan kun je sowieso buiten trouwen.

- Zorg voor 2 stylish paraplu's zodat je met ons als fotografen ook de regenbuien kunt trotseren om bad ass foto's te maken! Do we need to say more? Ik denk dat de lente het tofste seizoen is om te trouwen. De bloemen, de kleuren en het zachte weer zijn wat mij betreft hét recept voor een perfecte trouwdag! 

2021 wordt heel rap volgeboekt! Wil je ons op jullie mooie dag hebben? Neem gauw vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram