Tips voor een romantische herfstbruiloft

Nu veel verloofde stellen hun bruiloft moeten annuleren en uitstellen, merken we dat de aanvragen voor de herfstmaanden toenemen. Er zijn veel bruidsparen die uitwijken naar de maanden september, oktober, november en december. 

Mocht je nou die lente- of zomerbruiloft in je hoofd hebben waarbij je zou bbq-en en een ijsje toe zou nemen en je weet niet goed een idee te vormen bij een trouwdag in het najaar, dan is deze blog voor jou!

Kleding

Misschien hangt je trouwjurk al klaar. Eén probleem: het is voor jullie trouwdag in de herfst te koud om een strapless jurk te dragen. Geen probleem: je kunt namelijk een satijnen sjaal of fake fur jasje kiezen. En als je nog geen jurk uitgekozen hebt, kun je ook kijken een jurk met mouwen. Zo kun je je toch warm houden, maar dan zonder sjaal of jasje. Ook kun je bij een herfst bruiloft een andere jurk uitkiezen dan je had bedacht voor in de zomer. Nu heb je namelijk niet zo’n last van het zweten in zo’n warme en grote jurk!

(Oh en voor de mannen een pro tip: leg desnoods jouw jasje om de schouders van je kersverse vrouw! Daar krijgen we het bij voorbaat al warm van ;)). 

Aankleding van de locatie

De locatie gezellig maken gaat nu ook misschien wat anders. Eerst zou je misschien overal frisse zomerbloemen gebruiken ter decoratie. Denk vooral in de herfst aan aankleding met pompoenen bijvoorbeeld. Of gebruik dennenappels als naamkaarthouder! Bestel (of maak zelf!) mooie bloemstukken met herfstbloemen en kaarsen op de tafelloper. ‘s Avonds kunnen er over de locatie verspreid misschien wel vuurkorven branden. Fijn om je warm te houden en super knus en romantisch! Misschien moet je wel een andere locatie zoeken als je eerst zou trouwen in een (kasteel) tuin. Denk voor nu dan aan de indoorvariant: is er bij jullie in de buurt een botanische tuin? Wie weet mag je daar trouwen! 

Catering

Ook voor de catering moet je wellicht dingen aanpassen. Die bbq en het ijsje toe kan bij sommige locaties vast nog wel, maar hoe leuk is het om herfst- of wintergroenten te gebruiken? Wat dacht je van pompoensoep vooraf, of een paddenstoelensoep? En als hoofdgerecht vega pompoenravioli of een lekker stuk wild? En dan toe in plaats van dat ijsje een gekarameliseerde appel! Of als je toch ijs wil: appelcrumble met kaneelijs. 

De bloemen

Weet je al wat de herfstbloemen zijn? Je bloemist kan je hierover meer gedetailleerde informatie geven, maar zelf kun je bij een herfstbruiloft alvast denken aan amaryllissen, eucalyptus en hortensia’s. De bloemen van dit seizoen hebben over het algemeen een diepe, warme kleur. Prachtig om in je boeket of decoratie te gebruiken!

Plus tip: als je trouwt in de herfst zijn er prachtige kleuren in het bos! Voor de foto’s die we dan tijdens de loveshoot gaan maken is het mega tof om de verkleurde blaadjes erbij te hebben. Wij persoonlijk vinden shoots in de herfst misschien wel het mooist! 

Lachend koppel in de herfst onder de paraplu

Wij zitten op Pinterest! Deel deze blog gauw met de onderstaande afbeelding.

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram