De 12 Beste trouwlocaties in Brabant

Aaaah, je bent op zoek naar dé perfecte trouwlocatie van Brabant. Maar er is zo ontzettend veel keuze! Van kastelen tot trouwen in het bos, het kan allemaal. In dit blog helpen wij je een handje. En we horen het graag van je als de locatie gekozen is en je nog een trouwfotograaf uit Brabant nodig hebt! 😉

Meneer van Eijck

Wil je jouw ceremonie middenin het bos houden? Dan is Meneer van Eijck de perfecte locatie.

Samen met hun eigen weddingplanner Ylja van der Sluijs heeft deze locatie alles in huis om jullie dag onvergetelijk te maken. Met de unieke ceremonie in het bos, een super diner en een fantastisch feest kan het alleen maar een geweldige dag worden!

 • Waar: Oisterwijk
 • Capaciteit:
  • Ceremonie: 150 gasten
  • Feest: 200 gasten

Voor meer info klik hier

Het Witte Kasteel

Gevestigd in het pittoreske Loon op Zand, onze thuisbasis! Deze kon natuurlijk niet ontbreken in onze lijst omdat wij praktisch buren zijn, maar het is ook gewoon een prachtige trouwlocatie van alle gemakken voorzien. Een prachtig kasteel uit het jaar 1387 met veel sfeervolle ruimtes, bijgebouwen, kasteeltuin en 4 hectare landgoed. Dus of je nu binnen of buiten wil trouwen, bij het Witte Kasteel is beide geen probleem. Ook bij het Witte Kasteel hebben ze een eigen weddingplanner die je bruiloft tot in de puntjes kan regelen. Bonuspunt: vanaf het Witte Kasteel zit je op slechts enkele minuten van natuurpark De Loonse en Drunense duinen. Eén van onze favoriete plekken voor een fotoshoot.

 • Waar: Loon op Zand
 • Capaciteit: 120 gasten

Voor meer info Klik hier

Landgoed Huize Bergen

Landgoed Huize Bergen is ook zo’n Brabantse topper. Een monumentaal pand omringd door de natuur zorgt voor een romantische ambiance. Met een ervaren bruiloftteam kan je bij Huize Bergen volledig ontzorgd worden. Ze denken graag met je mee over hoe jij je bruiloft voor je ziet. Als je kiest voor deze locatie hoef je je de rest van de dag niet meer te verplaatsen. Van ceremonie tot feest, alles kan hier geregeld worden. Dat zorgt voor rust en ontspanning! Ook voor je trouwfoto’s heb je hier genoeg mogelijkheden.

Bekijk ook onze styled wedding die wij in samenwerking met Landgoed Huize Bergen gedaan hebben.

 • Waar: Vught
 • Capaciteit: 175 gasten

Voor meer info klik hier.

Kasteel Maurick

Word jij de nieuwe “Queen of the North” met een winterbruiloft met sneeuwgarantie of wil je toch liever trouwen in de zomer met een sprookjesachtige bruiloft? Bij Kasteel Maurick is het allemaal mogelijk. Een prachtig kasteel omringd door grachten in de bosrijke omgeving van Vught. Het kasteel dateert uit het jaar 1400. Of je nu voor de winterse setting kiest of voor de prachtige kasteeltuin (waar je het ja-woord kan geven onder de prachtige witte regen), het team van Kasteel Maurick staat voor je klaar. Ook dineren en een knalfeest is hier geen probleem. Je kunt meteen na het feest door naar de prachtige bruidssuite voor jullie eerste nacht als getrouwd stel.

 • Waar: Vught
 • Capacteit: 250 gasten

Voor meer info klik hier

De Brabantse hoeve

Een volledig op maat gemaakte bruiloft? Dan zit je bij de Brabantse hoeve op de juiste plek.

Het team zal er alles aan doen om jullie een onvergetelijke dag te geven. Er zijn meer dan voldoende opties; van een landelijke sfeer tot aan een festivalbruiloft. Buiten trouwen is hier mogelijk in alle vormen of stijlen. Ook bieden ze een mogelijkheid tot een winterbruiloft aan. Je kunt zowel binnen als buiten trouwen. Feesten doe je in de gezellige en moderne hoeve om daarna nog even lekker na te borrelen met je vrienden of familie in de huiskamer. Je kunt ook blijven slapen in één van de hotelkamers.

 • Waar: Volkel
 • Capaciteit 150 gasten

Voor meer info klik hier

De Vlaamsche Spijcker

In het groene buitengebied van Dongen ligt de monumentale trouwlocatie Vlaamsche Spijcker. Deze awardwinning locatie stamt uit het jaar 1575. Dit is de oudst gedateerde Vlaamsche schuur van Nederland en België. De mogelijkheden zijn hier oneindig. Of je nu binnen bij het open haardvuur of misschien wel buiten in de tuin wil trouwen, het hoort er allemaal bij. Het combineren van verschillende intieme plekken brengt geen extra kosten met zich mee. Echter, een feest is hier niet mogelijk. Je zult dus nog van locatie moeten wisselen. Maar wie kan nou zeggen dat ze getrouwd zijn in de oudste Vlaamsche Spijker van Nederland & België!?

 • Waar: Dongen
 • Capaciteit: tot 60

voor meer info klik hier.

Klooster Bethlehem

Een prachtig klooster gelegen in de landerijen van het dorpje Haren. Deze locatie heeft alles onder één dak en maakt van elk event een perfecte dag. Ook Klooster Bethlehem heeft een eigen bruiloftteam om jullie volledig te ontzorgen en de meest prachtige setting te creëren.

Met hun sfeervolle zalen kun je binnen trouwen, maar ook het buiten houden van de huwelijksvoltrekking behoort tot de mogelijkheden. Ook een fantastisch feest is hier geen probleem. Met hun state of the art licht- en geluidssysteem kan je de dag eindigen met een klapper!

 • Waar: Haren
 • Capaciteit:
  • Ceremonie: 125 gasten
  • Feest: 250 gasten

Voor meer info klik hier.

Kasteel Geldrop

Trouwen in een prachtig kasteel, wie wil dat nu niet? Een trouwzaal van koninklijke aard of de prachtige kasteeltuin: het klinkt allemaal als een droom. Op Landgoed Kasteel Geldrop zijn de mogelijkheden eindeloos. Het is ook gemakkelijk te bereiken, net buiten Eindhoven. Dineren als een koning is hier ook geen probleem, evenals feesten als een royalty.

 • Waar: Geldrop
 • Capaciteit: tot 450 gasten

Voor meer info klik hier.

Landgoed de Grotebeek – Het Ketelhuis

Op dit landgoed vind je het Ketelhuis, een trouwlocatie van alle gemakken voorzien.

Dit rijksmonument is een unieke locatie met prachtig daglicht en hoge plafonds. Zowel binnen als buiten trouwen behoort tot de mogelijkheden. Met 2 terrassen en een feestzaal kunt je heerlijk dineren en feesten tot in de late uurtjes. Als het feest voorbij is, dan kun je nog heerlijk nagenieten in de bruidssuite.

 • Waar: Eindhoven
 • Capaciteit: tot 600 gasten

Voor meer info klik hier

De Oude Kerk

Is een prachtige oude ruïne waarin je kan trouwen. De locatie stamt uit de 14e eeuw en door de jaren heen heeft deze oude kerk een rijke historie opgebouwd. Deze locatie is door de gemeente Dongen aangewezen als officiële trouwlocatie. Je kunt hier ook terecht voor een receptie, feest of diner. Niet alleen is deze locatie geschikt als trouwlocatie, maar ook voor een mooie trouwreportage kun je hier terecht. Wij hebben hier zelf ook al eens een bruiloft mogen fotograferen en zijn een groot fan van deze prachtige locatie!

 • Waar: Dongen
 • Capaciteit: tot 150 gasten

Zie ook onze blog over de bruiloft van Stan & Manon

Voor meer info klik hier.

De Philharmonie

De Philharmonie is een sfeervolle monumentale villa met prachtig hoge ramen en een erker die het gebouw zijn authentieke uitstraling geven. Het team van de Philharmonie denkt graag met je mee en dat zorgt voor een scala aan mogelijkheden. Start je dag met een lunch en de ceremonie, gevolgd door een heerlijk diner en je eindigt je dag in de vroege uurtjes met een knalfeest. Ook voor de fotoshoot hoef je geen andere locatie te zoeken. Je kunt terecht op het landgoed onder de bomen, op een trapje voor het erker of voor een prachtige muur bij het glas-in-lood.

 • Waar: Tilburg
 • Capaciteit: tot 500 gasten

Voor meer info klik hier.

Auberge du Bonheur

Nog zo’n heerlijke locatie in Tilburg. Wij hebben het genoegen gehad om al twee keer hier te mogen fotograferen en de volgende keren staan alweer op de agenda. Auberge du Bonheur is de ideale trouwlocatie. Een romantisch en sfeervol landhuis met de Oude Warande als omgeving. Een prachtige ceremonie, een heerlijk bbq-diner en een gezellige feestavond. Met andere woorden: alles wat je nodig hebt voor een geslaagde trouwdag! Samen met de in-house weddingplanner maak je er een prachtige dag van. Je kunt er ook voor kiezen om te overnachten in de bruidssuite en dan kan je de closest friends and family ook laten overnachten.

 • Waar: Tilburg
 • Capaciteit: tot 250 gasten

Voor meer info klik hier.

Waarom trouwen in Brabant… 2 redenen

Nummer 1: De gezelligheid

Brabant staat bekend om zijn gezelligheid. Je kent de tekst waarschijnlijk wel: “en dan denk ik aan Brabant, want daar brandt nog licht…” Dus houd je wel van een feestje en ben je fan van Guus? Dan moet je wel in Brabant trouwen!

Natuurlijk heeft Brabant nog veel meer te bieden dan een berg gezelligheid. Wat betreft trouwlocaties lopen de mogelijkheden enorm uiteen. Of je nu een stadse bruiloft wil in Eindhoven, Breda of Den Bosch of toch liever in de prachtige natuur of in een landgoed je het ja-woord wil geven: het is allemaal mogelijk. Van prachtige kastelen, mooie kerken of prachtige landgoederen.

Nummer 2: de gastvrijheid van Brabant

Heb je gekozen voor een episch kasteel, een landgoed in de natuur of een mooi klooster? Het zijn allemaal goede opties en je zal merken dat de Brabanders super gastvrij zijn. Je kunt er dus op vertrouwen dat de teams van de Brabantse trouwlocaties er alles aan zullen doen om aan jullie wensen te voldoen en je een onvergetelijke dag te geven!

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram